Grande Brasserie for lunch, diner and drinks

Marktplein 11 - Uithoorn - Open today 11:00 - 23:00

Jazz aan de Amste

met Edwin Rutten en Thijs van Otterloo

Zondag 27 januari zijn Edwin Rutten en Thijs van Otterloo speciaal te gast bij Jazz aan de Amstel. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kunt u luisteren naar echte jazz standards, evergreens, popmuziek en eigen werk.

Jazz betekent voor Edwin, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band. Het vertellen van kleine verhaaltjes in de vorm van songs. “Music is a love affair met tekstdichters, componisten, de musici en het publiek.”

Op 16 jarige leeftijd maakt hij zijn eerste vocale jazz platen met Rogier van Otterloo met repertoire van Gershwin, Berlin, Ellington, Porter en Strayhorn en treedt als 17 jarige op met het Metropole Orkest en de Skymasters. Hij stond jaren nummer 1 op de Jazzpolls in toonaangevende jazzbladen en als vocaal solist op het North Sea Jazz Festival. Hij geeft familiejazzconcerten voor “kinderen

en andere volwassenen” en vocal jazz workshops aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht. Rutten won de “Meer Jazz Prijs” in 2009. In 2011 de Peter Schilperoort Award voor jazz verdiensten. Daarnaast presenteert hij zondagavond van 21.00 tot 23.00 uur Jazz in the evening op nposoulenjazz.nl

Thijs van Otterloo is de jongste zoon van componist en dirigent Rogier van Otterloo. Van jongs af aan kwam hij veel in aanraking met muziek en kwamen Nederlandse jazz-grootheden zoals Rita Reijs, Louis van Dijk, Piet Noordijk en vele anderen bij hem thuis over de vloer. Op driejarige leeftijd werd bij Thijs al een absoluut gehoor ontdekt en niet lang daarna begon hij zelf composities te maken. Toen hij 12 jaar oud was begon Thijs, geïnspireerd door platen van David Sanborn en Michael Brecker, altsaxofoon te spelen. Dit bleek een schot in de roos. Van Otterloo heeft talloze arrangementen geschreven voor het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, zoals een kwart van de stukken van de succesvolle theatershows ‘A Tribute To Michael Jackson (2011)’ en de helft van ‘Tommy’ (2002). Ook aan het Metropole Orkest leverde hij zijn bijdragen, zoals de arrangementen voor de film ‘Lijmen, Het Been’ Naast andere militaire kapellen speet Thijs in diverse orkesten en heeft hij zijn eigen kwartet. Het is bijzonder om deze twee jazz fanaten te mogen verwelkomen bij Jazz aan de Amstel.

Uw gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet, onder andere te horen in verschillende commercials op radio en televisie, werkte reeds met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album ‘Come Listen to me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan de EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano en is daarnaast bekend als producer en toetsenist van vele artiesten en tv programma’s, zoals Holland zing Hazes, It Takes Two, Dance, Dance, Dance, The Passion en vele andere.

Ook tijdens dit 7e seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla elke 2e en 4e zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren.

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Door de variatie van artiesten, muziekkeuze en prettige sfeer is het elke keer weer verrassend en zeer toegankelijk voor een breed publiek.

27 januari bestaat de band uit Joos van Leeuwen (piano), Peter Bergman (bas), Olaf Keus (drums), Thijs van Otterloo (sax), Edwin Rutten (zang) en Shyla Zoet (zang/presentatie).

Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-17.30 uur. Entree 4 euro.

Contactgegevens:

##TITLE##